KÖNYVBEMUTATÓ – Keller Márkus: Szocialista lakhatás. A lakáskérdés az 1950-es években Magyarországon

2018. március 9-én, pénteken 18 órakor
Helye: FUGA Budapesti Építészeti Központ (Budapest, Petőfi Sándor utca 5. 1052)

L’Harmattan Kiadó – Országos Széchényi Könyvtár, 248 o., 2.990 Ft.
 

A kötetet bemutatja: Rainer M. János történész, az MTA doktora, egyetemi tanár és Winkler Barnabás építész, a Széchenyi Művészeti Akadémia rendes tagja, címzetes egyetemi tanár

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A kötet a helyszínen megvásárolható!

A könyv fülszövegéből: „A 19. század közepén kialakuló és máig érvényes lakáskérdésnek két probléma állt a középpontjában: hogyan lehet megfelelő otthont elfogadható áron az emberek rendelkezésére bocsátani, illetve milyen életformát, milyen életstílust hozzanak létre, támogassanak a felépülő lakások? A könyv azt vizsgálja, hogy a hosszú ötvenes évek magyarországi sztálinizmusa milyen válaszokat adott ezekre a dilemmákra és hogy a válaszokból felsejlő "szocialista életmód" mennyiben befolyásolta az emberek hétköznapjait.

Keller Márkus PhD, történész, szociológus; az Országos Széchényi Könyvtár 1956-os Intézetének tudományos munkatársa és az ELTE TÁTK Történeti Szociológiai Tanszékének docense. Kötetei és tanulmányai a 19–20. századi társadalomtörténet, az összehasonlító történetírás módszertana, valamint az 1956-os forradalom és lakhatás témakörében jelentek meg.

Recenzió:

https://index.hu/tudomany/2018/05/11/lakotelep_otvenes_evek_lakhatas_lak...